ÁČKO: Jakubov-Nové Syrovice 8:2 (3:1)

26.07.2010 08:05

Branky: Pacas 3*, Jelínek, Kratochvíl, Šibor, Dvořák P., Smetana - Růžička, Kašpárek

Sestava: Pacas (45.min Řeřucha), Dvořák J. (45.min Zika), Kabelka, Nechvátal (45.min Tržil), Kafka, Říha (45.min Jelínek), Dunkler Mich., Smetana, Šibor (45.min Kratochvíl), Soukup, Dvořák P. (45.min Pacas)

V prvním přípravném utkání jsme na domácím ,,pouťovém,, utkání přivítali nováčka II.třídy celek Nových Syrovic. A že šlo opravdu o přípravu bylo jasné už podle základní jedenáctky v které nastoupilo 6 dorostenců. V utkání chybělo 6 hráčů - bratři Petzovi (pracovní povinnosti), Veselský (dlouhodobě zraněný), brankář Klíma (natažené tříslo), Dunkler Milan a Forman.

Soupeř byl v počátku lepší. První varovaní ještě stačil vyrazit A. Pacas na roh v druhé podobné šanci už ale ve 22.minutě Růžička procedil střelu přes našeho golmana do branky. Poté se začala osmělovat naše mladičká sestava. Smetana střelou z 20 metrů orazítkoval tyč. Vyrovnání jsme se dočkali v 33.minutě kdy se prosadil nejmladší hráč na hřišti Dvořák P.(loni ještě starší žák) o 3 minuty později selhal hostům ofsajd-systém Soukup přestal hrát a z druhé vlny se řítil sám na brankáře druhý nejmladší hráč na hřišti Šibor a s přehledem zakončil 2:1. Dobrou pětiminutovku završil Kratochvíl střelou z dálky, které ovšem velmi pomohlo zaváhání hostujícího golmana.

Do druhé půle nastoupil zbytek mužstva a hned v 46.minutě po úniku Pacase dávál do prázdné brány Jelínek. Hosté začali odpadat a my jsme si začaly vytvářet golové šance - v 51.minutě vystihl Pacas rozehrávku golmana 5:1. O 5 minut později zvyšoval opět Pacas po narážečce s Dunklerem. Pak následovala hluchá 10minutovka kdy sme se až moc uspokojili a soupeř naštěstí vstřelil pouze jednu branku. V 75.minutě Pacas dovršil hatrrick a skóre uzavřel Smetana. I přes další šance (Jelínka, Smetany a Pacasova břevna) se vysledek již nezměnil.

Je vidět, že i mladší hráči se dokáži prosadit a konkurence v týmu se zvětšuje-nikdo nemá nic jisté a to je jen a jen dobře!

Za týden se utkáme se stejným soupeřem na Garmich maratonu v sobotu 31.8. v 8:30.