1.b třída

29.08.2011 22:45

Stařeč vyhrála okresní derby v Mohelně

Šebkovice - Rantířov

Fotbalisté Starče mají jako nováček I. B třídy v tabulce už sedm bodů. Tři další si připsali o víkendu, kdy v okresním derby B skupiny I. B třídy porazili těsně 2:1 Mohelno.

Mohelno – Stařeč 1:2 (1:2). Branky: 27. M. Foretník – 25. Michal Vodička, 34. Prokop. První poločas se nesl ve vyrovnaném duchu. První gól padl po rohovém kopu, kdy hlavičkou zakončil nepokrytý Michal Vodička. Vyrovnávací branku vsítil Martin Foretník po ponechané výhodě, když zpoza vápna zamířil přímo pod břevno. Druhý gól hostů padl opět po rohovém kopu, když odražený míč technickou střelou zpoza obránců dokonale trefil Prokop. Druhý poločas již nepřinesl žádnou změnu skóre. Hra byla vyrovnaná pouze s jednou šancí domácích, kterou neproměnili. Hosté si již taktickou hrou výsledek pohlídali a odvezli si domů tři body. Rozhodčí Šrámek. ŽK: 0:2. Diváků 100.

Studenec – Telč 1:3 (0:1). Branky: 69. K. Mrňa – 9. Všojhájek, 53. Bodlák, 90. J. Švec. Hned z první šance hosté udeřili, to když se v 9. minutě trefil Všohájek. Druhý gól mohl přidat ve 22. minutě Bodlák, ale samostatný únik na brankáře neproměnil. Dočkal se až chvíli po poločasové přestávce, kdy prostřelil gólmana Řezáče. V 69. minutě přeletěl výkop brankáře obranu hostujícího týmu, míč zpracoval Karel Mrňa a snížil. V 82. minutě měl vyrovnaní na kopačce Rousek, ale míč zastavilo břevno. V poslední minutě zapomněli útočící domácí na J. Švece a ten pojistil výhru Telče. Rozhodčí nechvátal. ŽK: 1:3. Diváků 100.

Křižanov – Želetava 3:2 (2:1). Branky: 5. Nobicht, 18. Studený, 89. T. Horníček (P) – 11. a 64. Stehlík. Želetava utrpěla první porážku v soutěži. Ve vyrovnaném duelu dokázala dvakrát vyrovnat, ale na penaltový gól T. Horníčka z 89. minuty už odpověď nenašli.

Přibyslavice - Bystřice B 3:3 (1:1). Branky: 10. Petz, 70. Masopust, 81. Man - 3. a 78. Horák, 48. Karásek. Vše podstatné v první půli se událo během prvních deseti minut. Nejdříve to byli hosté, kteří z první akce dorazili Kovářem odraženou střelu od tyče do brány a poté domácí po úniku Petze v 10. minutě vyrovnali. Druhá půle začala naprosto přesně té první, neboť ve 48. minutě se hosté střídajícím Karáskem pohodlně dostali do vedení. Domácí srovnali až v 70. minutě, kdy překvapivou střelou z trestného kopu srovnal Masopust. Potřetí v zápase šli hosté do vedení v 78. minutě, kdy Horák podruhé opět po odrazu od tyče pohodlně do prázdné branky skóroval. Domácí Man však výhru hostí odmítl a v 81. minutě hlavou srovnal na konečných a zasloužených 3:3. Rozhodčí Hrůza. ŽK: 1:1. Diváků 80.

Jakubov – Šebkovice 3:1 (2:0). Branky: 30. a 69. Dunkler, 34. Veselský – 53. Přibil. V úvodu utkání přečkali domácí několik slibných šancí hostů. Další průběh 1. poločasu ale vyzněl pro domácí, kteří hosty předčili kombinační hrou a dobrou koncovkou. Do kabin šli s dvoubrankovým náskokem. V úvodu druhé půle byli domácí zaskočeni brankou hostů, ale nenechali se odradit od dobré kombinační hry a potvrdili třetím gólem své vítězství. Rozhodčí Novotný. ŽK: 4:1. Diváků 130.

Rozsochy – Hrotovice 1:3 (0:0). Branky: 81. Kučera – 49. P. Růžička, 74. M. Růžička, 86. Salák. Po bezbrankovém prvním poločase udeřili dvakrát hosté z Hrotovic, které do vedení poslali sourozenci Růžičkovi. Domácí zápas dokázali zdramatizovat, ale šance jim definitivně sebral v 86. minutě Salák.

Měřín - Vrchovina B 0:1 (0:0). Branka: 85. vlastní. Domácí odehráli velmi smolný zápas. O jeho osudu rozhodla 85. minuta, kdy si dali vlastní gól, kterým nakonec pro